Sakarıkaracaören Şehit Zeynel Gülgen İlkokulu

Vizyon: Yirmi birinci yüzyılın eğitim düzeyinin yakalanmasını sağlayacak eğitim-öğretim etkinliğini devam ettirerek böylece eğitim bölgemizin en iyi eğitim ve kültür merkezi olabilmek.

Misyon: İlköğretimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, çevreye uyumlu, öğrencilerin yetenek ve ilgilerine uygun eğitim ortamını sağlayıp öğrencileri sosyal, kültürel ve ahlaki yönlerden geliştirmek inceleme, araştırma, rehberlik gibi eğitim hizmetlerini vererek geliştirme faaliyetlerini sürekli kılmak temel vazifemizdir.

Başarılar: İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasında ilçe ikincisi, 29 Ekim 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı resim yarışmasında ilçe birincisi, 23 Nisanda yapılan iki ayrı resim yarışmasında iki ilçe birinciliği

Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: